Goede onderwerpen voor een nieuwe musical

Er staan al een heleboel fantastische musicals op de podiums van Vlaanderen, maar er zijn ook nog genoeg onderwerpen waar je een goede musical over zou kunnen bedenken. Nou is het schrijven en het produceren van een échte musical natuurlijk een ongelooflijk belangrijke en ingewikkelde taak en niet iedereen heeft hier het talent voor. Maar als je dan zelf geen musical kunt schrijven, dan kun je in ieder geval helpen met het bedenken van goede onderwerpen voor de volgende musical hit op het Vlaamse toneel.

Voetbal

Waarom is er eigenlijk nog geen musical over voetballen? Denk alleen al aan de vele verschillende kanten van voetbal die je zou kunnen belichten. Niet alleen de spelers en het voetbalteam zelf, maar bijvoorbeeld ook de supporters. Of je kiest een meer dramatische verhaallijn, en gaat bijvoorbeeld voor het gokken tijdens voetbalwedstrijden. Dit word tegenwoordig veel gedaan op sites zoals UnibetTV football en is perfect voor heftige emoties zoals geluk, drama en verlies. Hoe gaaf zou het zijn om voetbal en musical te laten samenkomen op toneel?

Kerstmis

Waarom is er nog geen grote musical die ieder jaar terugkeert rond de kerst? Oké, kerstmis is maar één maand per jaar, maar dat is geen reden om het niet uitgebreid te vieren op het toneel. En er zijn zoveel fantastische kerstverhalen die je heel mooi tot leven zou kunnen wekken op het toneel. Je zou de zaal kunnen omtoveren in een winter wonderland, en iedereen het ultieme kerstgevoel kunnen meegeven. Zeg nou eerlijk: dat zou toch heerlijk zijn?

Er zijn veel musicals over koningen en koninginnen, maar die zijn wel allemaal van jaren geleden. Denk bijvoorbeeld aan Sisi en Anastasia. Willen we niet wat meer hedendaagse taferelen zien op het toneel? Dan hoeft het nog niet eens gebaseerd te zijn op waargebeurde verhalen. We kunnen ook een koningshuis verzinnen en er een humoristische voorstelling van maken.